Logo
Recomandări pentru completarea listelor de susținători


Găsiți mai jos câteva recomandări care sperăm să vă fie de folos atunci când veți completa listele de semnături.

Important: listele care conțin erori de completare sau care au date lipsă sunt invalidate de către Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) și, ca urmare, toată munca depusă in completarea lor se va pierde.

În completarea listei ar tebui să aveți în vedere câteva lucruri cu privire la unele erori care pot apărea, după cum urmează:

Semnătura este primul câmp din lista și nu ultimul, așa cum ar fi firesc! Din păcate noi nu putem interveni să schimbăm ordinea, întrucat nu avem dreptul să modificăm în nici un fel formularul emis de către (AEP).

Documentul de identificare poate fi Cartea de Identitate sau Pașaportul. Tăiați după caz câmpul care nu trebuie (CI sau Pass) și completați seria și numărul documentului folosit în căsuțele aferente. Este imperativ ca datele din documentul de indentificare să fie introduse întocmai.

Adresa de domiciliu/reședința trebuie completată, indiferent de tipul de document de identificare folosit. Întradevăr, pe pașaport nu apare adresa de domiciliu/reședința, dar asta nu înseamna că nu trebuie completată. Dacă folosiți Cartea de Identitate, atunci va trebui să treceți adresa menționată în aceasta și nu o eventuală adresă de domiciliu/reședință temporară.

Este recomandat ca scrisul să fie lizibil. Culoarea acestuia să fie albastră, deși aceasta nu este o cerință obligatorie.

Persoana care întocmește lista are responsabilitatea de a verifica autenticitatea și corectitudinea informațiilor trecute în formular. Este indicat ca aceasta să verifice la final, în baza documentului folosit, că toate datele înscrise sunt corecte.

Listele nu pot fi completate de persoanele care nu au împlinit vârsta de 18 ani.

Listele nu pot fi depuse decât in original. Legea nu permite fotocopii sau scanări. Pentru a ajunge în posesia noastră, listele completate pot fi transmise prin curier (cu taxare la destinatar), la următoarea adresă:

Partidul România Modernă și Demnă


Localitatea Neptun-Mangalia, Strada Plopilor, Numărul 5,
Județul Constanța, Cod Poștal 905550.

Vă mulțumim pentru implicare și susținere!

Acest site utilizează cookies pentru a îmbunătăți experiența de navigare și pentru a oferi funcționalități suplimentare

Acest site utilizează cookies pentru a îmbunătăți experiența de navigare și pentru a oferi funcționalități suplimentare